Om

Britt och Jan-Åke i Kenya 2023

Britt och Jan-Åke i Mombasa, Kenya 2023

Den här hemsidan beskriver Britt och Jan-Åke Thorells verklighet, eller åtminstone en del av den.

Vi har varit gifta sedan 1976 och Britt arbetade som folkhälsostrateg i Ulricehamns kommun fram till sommaren 2019, och Jan-Åke som journalist på  Sveriges Radio P4 Sjuhärad fram till pensioneringen 2018 (men de senaste 3 åren utlånad till ett nationellt projekt inom SR).

Sammanlagt ca fem år i Afrika har i mångt och mycket präglat våra liv. I Etiopien var vi bara en kortare tid (6 månader) som volontärer. I Botswana (1993-95) arbetade Britt i ett ekumeniskt alkoholprojekt och Jan-Åke frilansade en del som journalist och hade dessutom en lokal deltidsanställning på Svenska ambassaden. Johan och Jenny gick på lågstadiet, ett år på den svenska skolan och ett år i en internationell skola.

Jenny och Johan var även med i Kenya och gick där på gymnasiet i den svenska skolan, medan Britt jobbade som HIV/AIDS koordinator och Jan-Åke som informationsansvarig i den lutherska kyrkan.

Efter hemkomsten från Kenya grundade vi Voiprojektet och har fortsatt att vara aktiva i Kenya . Det har inneburit ett stort antal resor dit för uppföljning och utveckling av Voiprojektet som stöttar föräldralösa barn i och omkring staden Voi.

2016 avslutade vi vårt engagemang i Voiprojektet, men däremot inte vårt engagemang i Kenya. Vi har sedan dess startat ett miljö och kvinnoprojekt, samt satsat en del på nödhjälp i samband med Coronakrisen.

Sommaren 2019 sålde vi huset i Ulricehamn och flyttade till fritidshuset i Skummeslövsstrand i södra Halland, och i december 2020 flyttade vi in i en ny lägenhet i Oceanhamnen i Helsingborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *