Vi har blivit hallänningar

Så börjar vi skriva ett nytt kapitel. Efter nästan 37 år i Ulricehamn gick flyttlasset strax före midsommar. Naturligtvis är det med blandade känslor, och vi kommer att sakna många vänner. Men det positiva med nya möjligheter överväger helt klart!

Vårt nya ”hemma”

Numera är vi mantalsskrivna i Laholms kommun och permanent boende i fritidshuset i Skummeslövsstrand. Här ska vi bo i 1,5 år tills vår nya bostadsrätt i Oceanhamnen i Helsingborg är klar att flytta in i.

Då börjar ytterligare ett kapitel med nya möjligheter. Framför allt ser vi fram mot att komma närmare barn och barnbarn.  Men Helsingborg är också en fin stad med ”nära” till väldigt mycket. Vi kommer dessutom att bo bara fem minuter från Knutpunkten där alla tåg, bussar och båtar kommer till Helsingborg. En ny värld öppnar sig!

Men innan dess startar faktiskt ett annat äventyr. Hela oktober ska vi vara volontärer i Israel och jobba på hotell Orit i medelhavsstaden Netanya. I skrivande stund vet vi inte så mycket om vad vi ska göra, men det lär bli allt möjligt för att gästerna ska trivas. Städa, laga frukost, fixa och dona. Det är föreningen Israels Vänner som drivet hotellet som också fungerar som ett skandinaviskt servicecenter. Uppgifter och nya möten lär inte saknas!

Förhoppningsvis blir det en del ledig tid också, både för att ströva runt i stan, njuta av medelhavet – och se många av de platser som man läst så mycket om men mest bara känner till namnet. Innan vi åker hem till höstmörkret ska vi också passa på att vara turister i landet ett par veckor.

Men innan dess ska vi njuta av en lång sommar i Skummeslövsstrand – och en ledighet som inte tar slut när semestertiden är över. Britt passar nämligen på att sluta arbeta och dela pensionärslivet med mig!