Sex veckor i Israel

För drygt en vecka sedan (den 29/9) landade vi för första gången någonsin i Israel. Tänk att man skulle behöva bli pensionär för att besöka detta fantastiska land som man läst så mycket om!

I fyra veckor ska vi jobba som volontärer på hotell Orit i kuststaden Netanya, en nätt liten stad på cirka 200 000 invånare. Vårt jobb omfattar alla möjliga sysslor; bland annat laga frukost, diska, städa, svara på frågor, trädgårdsarbete och mata fiskarna ute i den lilla dammen.

Det kan låta tråkigt och jobbigt, och visst är det mycket jobb. Men det uppvägs lätt av gemenskapen med annan personal och gäster på hotellet – och närheten till de 13 kilometer långa sandstranden och medelhavets gnistrande blå vatten.

Vi jobbar antingen morgonskift (kl 7-14) eller kvällsskift (kl 15-22). Nu har vi varit här en vecka och varit nere en sväng på stranden varje dag, och börjat bekanta oss med stan.

Hittills har hotellet bara haft svenska gäster, och alla har varit här tidigare och har hur mycket tips och råd som helst att ge till oss nykomlingar. Det finns också inhemsk personal här på hotellet så vi suger åt oss all information och kunskap som vi förmår.

I lördags (sabbaten) var vi  på en gudstjänst i en messiansk församling (kristna judar som alltså tror på Bibelns Jesus). Det var en jättefin samling och ännu fler människor att lära känna lite mer!

Efter sex arbetsdagar var vi i söndags på en heldags tur till Jerusalem. Bussen från Netanya tog drygt två timmar och sedan promenerade vi runt i gamla stan, samt tittade på Getsemane trädgård och promenerade upp en bit på olivberget med en fantastisk utsikt över Jerusalem och den guldglänsande Klippmosken!

Så även om det är en hel del jobb här hinner vi också med en del annat också!

Efter fyra veckor här på Orit ska vi dessutom vara turister på heltid och uppleva och  utforska mer av det här landet. Då kommer också vår dotter Jenny att vara med oss under knappt en vecka.