Nu är vi skåningar!

Tänk att vi skulle bli pensionärer innan vi fick vår alldeles nya bostadsrätt. Dessutom med havsutsikt!

Flyttlasset på väg upp till vår lägenhet med utsikt över Öresund och Danmark.

Efter 1,5 år i fritidshuset i Skummeslövsstrand kunde vi i måndags äntligen sova första natten i lägenheten. Eftersom vi fick nyckeln några dagar innan flyttlasset kom från Ulricehamn, så kunde vi både sätta upp lampor och fylla kylskåpet i förtid.

Oceanhamnen är ett helt nytt bostadsområde, precis söder om färjelägret där danmarksbåtarna anlägger. Sammanlagt ska det bli över 300 lägenheter, samt affärslokaler, hotell och konferensmöjligheter på piren där vi bor. De första flyttade in i området för ca ett halvår sedan och vi tillhör de första i ”vårt” hus.

Nästa år ska en kanal byggas som förenar vattnet mellan de två pirerna, och som gör att vårt pir blir en ö.  Då kan vi nästan sitta och fiska på balkongen. Nästa år ska också den nya gång- och cykelbron från Oceanhamnen till Knutpunkten/Helsingsborgs C står klar. Bron ska också ansluta till en ny park på djungeltema. Sedan ska ett flytande havsbad byggas mellan pirerna….

Allt detta ska vara klart till Bomässan i Helsingborg 2022.

På lite längre sikt blir det fler bostadshus i närheten, förskola, nytt badhus och en hel del annat. Den som är intresserad av mer info om detta kan kolla Helsingborgs stads hemsida.

Vi tror att vi kommer att trivas här!