Lydia ska gifta sig!

Lydia Wughanga Vaati ska gifta sig. Många av er som läser detta känner henne som mycket uppskattad koordinator i Voiprojektet i Kenya.

Då hade hon som målsättning att ge de föräldralösa barnen “ett leende i ansiktet”.

Nu kan vi hjälpas åt att ge Lydia ett stort leende genom att bidra till hennes bröllopskostnader.

Fram till 2016 var Lydia ansvarig för programmet med de föräldralösa barnen i Voi. Under åren som koordinator blev hon väldigt uppskattad för sitt arbete, och något av en garant för att arbetet utfördes på ett bra sätt. Flera av er som läser detta har säkert också träffat henne, antingen på plats i Voi eller vid något av hennes besök i Sverige, och fått uppleva hennes engagemang och entusiasm för de utsatta barnen.

Hennes motto som koordinator var att ge barnen “ett leende i ansiktet”. Och det var något som hon verkligen gjorde.

Nu ska Lydia gifta sig, och vi är övertygad om att en del av er vill uppmuntra henne med en bröllopsgåva. Det är ju ofta så det går till i Afrika, dvs att vänner och bekanta bidrar till bröllopets kostnader.

Vi har erbjudit Lydia att vi ska ta på oss ansvaret för att hjälpa till med att samordna detta bland hennes svenska vänner. Den som vill kan helt enkelt swisha en slant till oss och så för vi över alla bidragen till henne på en gång. Naturligtvis går det också bra att skicka pengarna direkt till henne om någon hellre vill göra det.

Du som vill vara med om en gemensam överföring skriver “Till Lydia från ditt namn” på swishbetalningen till nummer 0705-937128, så ser vi till att pengarna kommer fram oavkortat till henne, samt en lista på alla som bidrar.

Lydias blivande make heter Samuel Karanu Waweru. Han är jurist och bor i Nairobi. Lydia och Samuel har känt varandra en längre tid innan de blev ett par. Nu har de bestämt sig för att gifta sig den 10 april i Nairobi.

Vi tycker det känns helt underbart och önskar dem en strålande framtid tillsammans.

Läs mer om Lydia här