Beatrice masterexamen

Avslutningsceremonin hölls med pompa och ståt på Kalmar Teater tisdagen den 4 juni.

Beatrice var så fin i nyflätat hår, ny mörkblå kostym och högklackade skor! Av dussinet studenter på masterprogrammet för turism och hållbarhet var det bara sex elever som lyckades genomföra programmet och få sin examen. 

Inte nog med att Beatrice lyckats med det. Hon fick dessutom ett stipendium på 15 000 kronor för ett utomordentligt bra examensarbete. Det är på närmare 100 sidor och handlar om konflikterna mellan människor och djur i Nairobi National Park. Hon hoppas nu få den publicerad, vilket skulle ge henne ytterligare skjuts i karriären.

Efter ceremonin och fotografering på och utanför Kalmar Teater, tog Beatrice och hennes klasskamrater ett glas vin med lärare och andra inblandade i utbildningen för att ta farväl av varandra.

Därefter åt Beatrice, Britt och jag middag tillsammans på restaurang Källaren Kronan som är inredd i ett av Kalmars äldsta hus från mitten av 1600-talet. När vi gamlingar började tänka på hemfärd, skjutsade vi Beatrice till några kompisar där dagens festligheter avlutades för hennes del.

I onsdags var hon på sommarjobbet på Kalmarsund hotell!

Hennes mål är att så småningom få en doktorandtjänst, men om det är möjligt återstår att se. Tjänsterna är få och inte många är utvalda! Det blir i så fall 2020.

Under sommaren ska hon i alla fall jobba på Kalmarsund Hotell i Kalmar, där hon redan jobbat en del. Hon hoppas sedan få fortsätta där, eller få något annat jobb under hösten. Hennes visum kan förlängas året ut och hembiljetten till Kenya är bokad till strax före jul.

Beatrice kommer att bo kvar i sin lägenhet där hon trivs bra. Enda nackdelen är att hennes rumskamrater byts ut, först blir det sommarstudenter och sedan nya vid höstterminens start.

Nu är ännu ett kapitel skrivet i Beatrice fantastiska livshistoria. Två år har gått fort och det har varit mycket hårt slit och arbete för henne. Men resultatet är lysande och vi ser fram mot nästa steg i hennes karriär. Hon är ju bara 25 år och har mycket ogjort kvar – någonstans i världen. Vi följer henne med spänning och förväntan.