I samtal med Gud

Det är både roligt och nyttigt att röra om i grytan ibland. Men min insändare i Helsingborgs Dagblad 210915 fick några uppmuntrande och oväntade konsekvenser.

Dels fick jag några positiva kommentarer i tidningen. Men jag fick också en hel del uppmuntrande och bekräftande ord via epost och SMS, både från okända och bekanta. Vi blev till och med hembjudna på kaffe till ett för oss okänt par i Helsingborg, Lisa och Stig Ekelund. Okända för oss men långt ifrån okända i Helsingborg, visade det sig… Mycket trevligt!

Jag fick också ett svar i tidningen från kyrkoherde Kristian Lillö några dagar senare. Eftersom det var ett i stort sett obegripligt svar, vill jag gärna dela det till mina trogna följare, samt även den replik som jag skickade till tidningen – men som aldrig publicerades. Därför går även den att läsa här på vår hemsida.

Vi blev också mycket glada för ett litet kort mail från Britta Hyllstam. Dels för att det var så fint och uppmuntrande formulerat, men framför allt för att det kom från just henne. Och för att hon gjort sig så stort besvär med att leta reda på en nyinflyttad helsingborgare.

För den som inte känner till Britta och Sixten Hyllstam, så publicerade de ett antal små böcker för 45 år sedan som sedan dess getts ut i flera upplagor; ”Samtal med Gud” och ”Gudsuppenbarelser i vår tid”.

Böckerna består av Brittas samtal med Gud. Under fem års tid fick hon på ett märkligt satt ta emot och teckna ned dessa samtal. Från början ville hon inte bli den profetröst som Gud kallade henne till. Hon hade ju läst om hur illa det gick för profeterna i Gamla Testamentet!

Men till slut kapitulerade hon och skrev ned sina samtal och lade dem ett efter ett i sin skrivbordslåda. Sedan läste och kompletterade Sixten texterna med var bibeltexterna står i bibeln. Till slut blev Britta också övertygad om att ge ut samtalen i flera små böcker.

I tidningen Dagen fanns för många år sedan ett långt reportage som beskriver allt detta. Jag misstänker att artikeln är låst, men finns i alla fall för prenumeranter att läsa här.

Vi läste för många år sedan flera av Brittas böcker, och upplevde en stor välsignelse av dem. Det var därför som mailet från Britta var extra uppmuntrande och roligt att få.

I den kontakt som uppstod efter Brittas mail om insändaren i HD, erbjöd hon och Sixten oss att få den nyutgivna boken ”Gudsuppenbarelsen i vår tid”. Och en fredag tog vi bilen till Mölle där de numera bor.

Samtalet i Britta och Sixtens fina hus på sluttningarna i Mölle, blev en riktig högtidsstund som vi kommer att minnas länge med stor tacksamhet. Samtalet låter sig inte förmedlas här, men det är fascinerande hur budskapet som Britta tecknade ner för 45 år sedan, fortfarande är aktuellt idag. Kanske mer aktuellt än någonsin.

 

 

Om någon är intresserad av böckerna kan vi mer än gärna förmedla hur man får tag på dem….