Miljö- och kvinnoprojektet uppgraderas

Då är det dags att uppgradera projektet som går ut på att distribuera miljövänliga spisar/grillar (jiko på swahili) för matlagning.

Några kvinnor i Voi säljer sedan en tid tillbaka grillarna till grannar och bekanta på avbetalning, och får en liten provision för jobbet. Kvinnorna är antingen singelmammor eller föräldralösa. När alla grillarna är betalade, kan pengarna återanvändas för att köpa in fler grillar.

Nu är vi snart redo att starta upp liknande verksamheter på ett par andra platser i Kenya. Och har därför startat en insamling för att få ihop pengarna till inköp.

Länken till insamlingen finns på Facebook https://www.facebook.com/donate/1032118560304450/

Men det går också bra att swisha bidrag till 0705-937128 för den som tycker det är bättre eller inte finns med på Facebook. Alla pengar går oavkortat till projektet!

Målgruppen för projektet är framför allt ensamstående mammor och föräldralösa barn, som har det extra svårt i Kenya. Men självklart kan vem som helst köpa en grill, de är ju till nytta för alla.

I vissa fall kan grillarna också delas ut gratis när behovet så påkallar.

Projektet handlar dock inte enbart om grillar. Vi hjälper också kvinnor med kapital (lån och/eller gåva) för att starta en egen liten inkomstbringande affär som ska trygga deras egen försörjning. Vi har också betalat skolavgifter och sjukvårdskostnader för flera andra kvinnor med dessa behov.

Tidigare artiklar om projektet:
Margaret har en egen inkomst
Ny leverans av spisar
Nytt miljö- och kvinnoprojekt