Beatrice är i Kalmar igen

Efter tre intensiva veckor i Kenya är Beatrice tillbaka i Kalmar igen. Nu är det sommarjobb och svenskastudier som gäller tills skolan startar igen i september. Jobbet är på den anrika restaurangen Krögers där Beatrice jobbar som servitris.

Det första Beatrice fick göra i Kalmar var att flytta in i sin nya lägenhet. Hon bor nu i en lägenhet i en villa  tillsammans med tre andra studenter.

I Kenya samlade Beatrice in data för ett projektarbete i höst som handlar om konsekvenserna av den nya vägen som går genom Nairobi National Park. Bland annat intervjuade hon personal i nationalparken, vilket inte visade sig vara helt lätt. Vägen är en ”het potatis” och känslig att uttala sig om.

Ännu känsligare att prata om är den nya järnvägen mellan Mombasa och Nairobi. Den är så känsligt att tjänstemännen inte får uttala sig om den…

Materialet ska Beatrice också använda sig av vid en internationell konferens i Köpenhamn i slutet av september. Den arrangeras av Atlas ( Association for Tourism and Leisure Education), och Beatrice har blivit antagen till att ha en presentation om Kenyaprojektet. Detta är en fantastisk möjlighet för Beatrice och ytterligare ett bevis på vilken kapacitet det finns i henne – och dessutom en ”fjäder i hatten” i sin fortsatta karriär.