Om

Thorells uppåt väggarna - i Kalmar slott oktober 2015
Thorells uppåt väggarna – i Kalmar slott oktober 2015

Den här hemsidan beskriver Britt och Jan-Åke Thorells verklighet, eller åtminstone en del av den.

Vi har varit gifta sedan 1976 och Britt arbetar som folkhälsostrateg i Ulricehamns kommun, och Jan-Åke som journalist på  Sveriges Radio P4 Sjuhärad (men är just nu utlånad till ett nationellt projekt inom SR).

Sammanlagt ca fem år i Afrika har i mångt och mycket präglat våra liv. I Etiopien var vi bara en kortare tid (6 månader) som volontärer. I Botswana (1993-95) arbetade Britt i ett ekumeniskt alkoholprojekt och Jan-Åke frilansade en del som journalist och hade dessutom en lokal deltidsanställning på Svenska ambassaden. Johan och Jenny gick på lågstadiet, ett år på den svenska skolan och ett år i en internationell skola.

Jenny och Johan var även med i Kenya och gick där på gymnasiet i den svenska skolan, medan Britt jobbade som HIV/AIDS koordinator och Jan-Åke som informationsansvarig i den lutherska kyrkan.

Efter hemkomsten från Kenya grundade vi Voiprojektet och har fortsatt att vara aktiva i Kenya . Det har inneburit ett stort antal resor dit för uppföljning och utveckling av Voiprojektet som stöttar föräldralösa barn i och omkring staden Voi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *